Een olieraffinaderij in de Nigerdelta. Foto uit 2013.
Volledig scherm
Een olieraffinaderij in de Nigerdelta. Foto uit 2013. © AFP

Al 60 jaar lekt er olie in Nigerdelta, maar grote schoonmaak blijft uit

Milieuorganisaties maken vandaag nieuwe onderzoeksresultaten bekend over het opruimen van “de grootste olieramp ter wereld”. Al zestig jaar komt er in de Nigerdelta elke dag olie op het land en in de rivieren terecht door lekkages. Shell en andere oliebedrijven zijn verantwoordelijk, maar van de schoonmaak komt niets terecht, stellen de onderzoekers. 

9 reacties

  • Karel Valgaern

    4 jaar geleden
    Chris Hom: waarom sleur je er hen bij? Beter is de ministers en regionale circusministers op te roepen om actie te ondernemen. Dit is inderdaad een milieuramp, maar vooral westerse landen doen alsof hun neus bloed tegenover zulke bedrijven.
  • Guy Van Gorp

    4 jaar geleden
    Volgens een prof van de Thomas More hoge school en Luc Pauwels ( journalist VRT ) was CNG het vervuilends omdat hij rekende vanaf de bron, maar ik heb nooit zoiets horen zeggen over petroleum
  • Wim Salomon

    4 jaar geleden
    Chris Hom : als de huidige wetten niet voldoen, moet je kiezen voor mensen die er wel iets aan doen;
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Fossiele brandstoffen bedreigen op meerdere manieren het voortbestaan van onze planeet. Nu er voldoende volwaardige alternatieven zijn, moeten we daar zo snel mogelijk vanaf.
  • Chris Hom

    4 jaar geleden
    Shell - een grote multinational - vergiftigt de Nigerdelta al jaren en met getouwtrek van "wie is waarvoor verantwoordelijk" schuiven ze de sanering op de lange baan en ondertussen maar geld incasseren en machtiger worden. Wat doen de milieuactivisten die protestbetogingen in de hoofdsteden organiseerden hieraan? Greta en Anuna en hun gevolg, laat je stemmen hierover horen, deze situatie is een milieuramp !