Archiefbeeld Pfizer Puurs © rr

Pfizer zoekt 150 “vaccinmakers” voor productie coronamedicijn

Farmaceutisch bedrijf Pfizer is op zoek naar 150 extra personeelsleden op zijn productie- en verpakkingssite in Puurs. Bedoeling is dat die “vaccinmakers” daar vanaf september, oktober een vaccin tegen Covid-19 gaan produceren.

syma

Een maand geleden is Pfizer in de VS en in Duitsland gestart met de klinische studie van een snel ontwikkeld Covid-19-vaccin op mensen. “Als de resultaten daarvan positief zijn, dus als het vaccin veilig en efficiënt is, kan de productie in september, oktober van start gaan”, legt Koen Colpaert, woordvoerder bij Pfizer Puurs, uit. De site in ons land is een van de grootste productie- en verpakkingssites van Pfizer ter wereld, met vandaag al 2.800 mensen aan de slag.

Om genoeg mensen klaar te hebben voor de productie van het nieuwe coronavaccin worden 150 extra personeelsleden aangeworven. ‘Word vaccinmaker’, stelt Pfizer slim: “Zo kunnen we binnenkort weer naar festivals, knuffelen met de oma en met z’n allen op café.”

Jobdag

Op zaterdag 11 juli organiseert Pfizer Puurs een jobdag voor voornamelijk techniekers, technisch operatoren, laboranten en ingenieurs.

Maar wat als er niet zo gauw een productiewaardig vaccin komt? “Dan nog kunnen we 150 nieuwe mensen gebruiken”, zegt Colpaert, “want de afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid. Jaarlijks produceren we meer dan vierhonderd miljoen inspuitbare vaccins en geneesmiddelen. Ter vergelijking: in 2019 hebben we 250 nieuwe personeelsleden aangeworven.”

Op zaterdag 11 juli organiseert het bedrijf een jobdag. In Puurs werken meer dan 2.800 medewerkers. Er worden jaarlijks meer dan 400 miljoen inspuitbare vaccins en geneesmiddelen geproduceerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bedrijven Mechelen