Deze sterrenmaaltijd met kabeljauw en witte wijnsaus maak je makkelijk zelf thuis
Kabeljauw met witte wijnsaus en asperges: een gerecht dat op het menu van menig toprestaurant staat. En perfect voor een portie zelfverwennerij thuis, want zo moeilijk is het echt niet. Extra glaasje witte wijn erbij en geniet!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
500 g kabeljauw
800 g groene asperges
200 g spinazie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 stengel selder, in stukken
enkele takjes tijm
500 g voorgekookte krieltjes
1 sjalot, gesnipperd
200 ml witte wijn
200 ml groentebouillon
400 ml room
boter
peper en zout
Zo maak je het:
1. Snij het harde onderste deel van de asperges weg. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
2. Stoof de uien, look en selder in boter. Voeg de takjes tijm toe en laat even mee stoven. Blus met de wijn en de bouillon. Laat op een zacht vuur inkoken tot het vocht bijna verdampt is. Giet er de room bij en laat inkoken tot saus. Kruid met peper en zout.
3. Snijd de vis in éénpersoons porties en kruid met peper en zout. Bak ze goudbruin en gaar in boter. Stoof de sjalot in boter goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat een beetje slinken. Bak de krieltjes goudbruin in boter.
4. Giet de roomsaus door een zeef. Halveer de asperges en schep ze onder de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
5. Verdeel de spinazie met de asperges over de borden. Leg er een stukje kabeljauw op, schep er de krieltjes bij en werk af met de saus.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed