Vernietiging van 151 miljoen namaaksigaretten, archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Vernietiging van 151 miljoen namaaksigaretten, archiefbeeld ter illustratie. © Photo News

Belgen rookten vorig jaar 650 miljoen illegale sigaretten

In 2019 hebben de Belgen 650 miljoen illegale sigaretten gerookt. Dat is een stijging van 140 miljoen tegenover een jaar eerder, en komt uit op 7,5 procent van het totale sigarettenverbruik. Zo blijkt uit een jaarlijkse studie van consultancybedrijf KPMG over de illegale sigarettenmarkt in Europa, op vraag van tabaksproducent Philip Morris.

6 reacties

  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Dat zijn 650 miljoen sigaretten die legale producenten niet hebben kunnen verkopen en waar de overheid geen BTW en taxen op hebben en daarom zet FOD Financiën alles op alles om dit in te dijken en niet onze volksgezondheid.
  • Angelo ledda

    4 jaar geleden
    er moet hier wel veel verboden worden van sommige partijen ...roken ,betogen , vakbonden , verboden te denken wat je wil , verbod op vrije pers ,rechters ...enz
  • walther truyens

    4 jaar geleden
    Precies of Philip Morris zijn rookwaren dan weer gezond zijn , het gaat gewoon over geld P M die minder sigaretten verkoopt , en de overheid die minder taxen ontvangt en daarom minder met geld kan morsen.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Indien je producten te hoog taxeert (zelfs met de bedoeling het verbruik te verminderen) gaan de mensen goedkopere alternatieven zoeken. Zie bijv hoe half België over de grens gaat kopen. Nederland deed op een moment hetzelfde met benzine : meer belastingen, klanten gingen over de grens ... minder inkomsten voor de staat. Ondertussen doet iedereen dan nog andere inkopen over de grens en gaat nog eens eten voor de helft van in België. De koper heeft gezond verstand, de overheid niet.
  • Albert Hendrix

    4 jaar geleden
    Hoe kun je dat weten en als ze het wisten waarom grepen ze dan niet in.