Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Nooit eerder begonnen zo weinig twintigers aan kinderen: “Zeg niet dat dit de schuld is van de vrouwen”

Het aantal twintigers dat een kind krijgt, ligt historisch laag, zo blijkt uit het nieuwe jaarrapport van het Agentschap Opgroeien. Het aantal geboortes bij vrouwen tussen 20 en 25 zit op het allerlaagste peil ooit. Bij de 25- tot 30-jarigen noteert men het laagste vruchtbaarheidscijfer sinds de Tweede Wereldoorlog. “Zeg niet dat dit de schuld is van de vrouwen”, reageert fertiliteitsexperte Petra De Sutter.

23 reacties

  • Pieter Werlo

    4 jaar geleden
    Martine Vervoort: bedankt voor je bijdrage. Heel wat anderen -waaronder ikzelf- betalen daar ook voor, EN ook nog eens voor kindergeld. Graag gedaan!
  • Klaus Jozef Kalergi

    4 jaar geleden
    Na decennia anti gezins propaganda, het vernietigen van de groepsidentiteit en van het tweeverdieners model toch wel bijna een vereiste te maken om het kapitalisme optimaal te blijven voeden is dit natuurlijk geen wonder. Uiteraard ondertussen via ontwikkelingshulp een reserve bevolking aanleggen om de originele, die dankzij het systeem een geboortecijfer ver onder vervangingsniveau heeft, aan te vullen.
  • Johan Van Berlo

    4 jaar geleden
    Is het niet zo dat een kind hebben voor een vrouw tussen de 20 en 25 jaar het beste is ? zoals vermeld, wanneer je vanaf je 35 jaar aan kinderen begint is het risico op afwijkingen vele malen groter !! en trouwens ook wanneer je kind dan 18 jaar is ben je bijna aan de derde leeftijd.
  • Gunther Van Goethem

    4 jaar geleden
    Is goed voor het klimaat
  • Marijke Boulet

    4 jaar geleden
    Snap niet dat mensen nog kinderen willen , blijkbaar hebben die geen tv of internet . We zijn met 7,5 miljard op de wereld waarvan er nu al 2,5 miljard creperen van honger en dorst en het worden er iedere dag nog meer . Tegen de tijd dat de kinderen die nu geboren worden 40 jaar zijn is het ook in Europa vechten voor voedsel en water .