Burgemeester Pierre Kompany. (18/06/2020)
Volledig scherm
Burgemeester Pierre Kompany. (18/06/2020) © AFP

Pierre Kompany: beelden Leopold II horen thuis in museum

Burgemeester Pierre Kompany, vader van topvoetballer Vincent Kompany, vindt dat de overheid en het liefst ook koning Filip excuus moeten maken voor her koloniale verleden. Dat zegt de burgervader van de Brusselse gemeente Ganshoren in een interview met het Franse persbureau AFP ter ere van 60 jaar onafhankelijkheid van voormalig Belgisch-Congo.

3 reacties

  • Luc Claus

    4 jaar geleden
    Mr; Kompany, jij moet dit weten: Bestaat er een standbeeld van Hernán Cortés de Monroy Pizarro Altamirano, marqués del Valle de Oaxaca? En waar staat het? Dan kunnen we het laten weghalen want hij heeft de Azteken uitgemoord.
  • Sam Valkenborgs

    4 jaar geleden
    Miljoenen zwarten slaven zijn ook gebruikt én misbruikt door Arabische prinsen en koningen. Nu nog steeds. Geldt voor hen ook deze actie of is het omdat zij hier zelf geen aandacht aan willen geven ?
  • Nadine Abe

    4 jaar geleden
    Mijnheer Kompany , mijn voorouders hebben met gans deze zaak niets te maken deze mensen waren arme hardwerkenden die overleefden , waarom moet gans België zich dan verontschuldigen , het aan degenen die er rijk mee zijn geworden en van geprofiteerd hebben om zich persoonlijk te verontschuldigen.