(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Mysterieus object ontdekt in de ruimte

Ver in het heelal is een mysterieus object ontdekt. Het gaat om een bepaald type voormalige ster, waarvan de soort nog niet bekend was. Volgens onderzoekers betreft het een ontbrekend puzzelstuk in onderzoek naar imploderende sterren en zwarte gaten. 

8 reacties

  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Frank Vanroelen Dan zou je stagnatie krijgen omdat je niet in vooruitgang besteed hebt. Zou dat geld iets van significante impact hebben? Hoogstwaarschijnlijk is dat maar een fractie van het budget dat nu al in dingen als gezondheidszorg gaat. Het zou zijn als een veld verkopen om er een krop sla mee te kopen. Op het moment zelf zal het misschien iets helpen, maar daarna ben je er niks mee.
  • Patrick Verbelen

    4 jaar geleden
    Zwarte gaten zijn wijd verspreid, men vermoed zelfs dat ons zonnestelsels vroeger bestond uit een dubbele ster, waarvan er een is over gegaan naar een zwart gat. En zich ergens zou bevinden op het einde van ons zonnestelsels.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Toch indrukwekkend. Dat een zo ver af gelegen object een waarneembare invloed heeft tot hier op onze aarde. Hoe onze cosmos een geheel is waarin alles elkaar kan beïnvloeden.
  • Koen Molemans

    4 jaar geleden
    Jammer dat ze geen locatie van het object vermelden. Als amateur astronoom is zoiets altijd interessant :D
  • najima El jalti

    4 jaar geleden
    Een zwarte gat 25 keer zo zwaar als de zon, pfff, hopelijk komt die niet in de buurt van onze prachtige aarde.