Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). © Photo News

De Block: “Daling van bijna 71.000 voltijdse jobs in eerste trimester”

In de eerste drie maanden van het jaar zijn er 70.900 voltijdse banen verloren gegaan. Dat blijkt uit cijfers van de sociale zekerheid die minister Maggie De Block (Open Vld) in het VRT-radioprogramma ‘De Ochtend’ heeft bekendgemaakt.

19 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Regering heeft aan over-jobcreatie gedaan ...Het werk moet er zijn voor de mensen maar niet omgekeerd. Hoe groter de bevolking, hoe meer jobs men moet creëren om iedereen te kunnen laten consumeren...
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Vertrouwen in handelaars en politiek? Dan is ze toch de enigste in Belgie. De waarheid is dat bedrijven de corona gebruiken om af te slanken en lang gewilde ontslagen door te voeren. Velen van die 71000 jobs zullen blijvend verdwijnen.
  • Pascha Van Rossem

    4 jaar geleden
    Mevr. De Block, daar bent u ook voor een deel verantwoordelijk voor. Daar uw laattijdig optreden zijn er meer coronaslachtoffers geweest dan nodig. Zelfs verpleegkundigen hebben maar op 25 maart hun eerste mondmaskers gekregen (1 maand te laat). Hoe kun je dan verwachten dat de corona uitbraak binnen de perken wordt gehouden ?
  • Ria Van Steenkiste

    4 jaar geleden
    Ze heeft met haar partij de flexi jobs gecreëerd en daar maken grote bedrijven en kmo's gretig gebruik van.
  • John Stahl

    4 jaar geleden
    Is ze nu ook al Minister van werk? Als je slecht bent in uw job, kan je altijd proberen de aandacht af te leiden door over andere bevoegdheden te prietpraten. Zolang er maar geen verantwoordelijkheod moet genomen worden, nietwaar De Block?