(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Geert De Rycke

Ondernemers in horeca vrezen voor omzetverlies van minstens 70 procent

CoronacrisisDrie vierde van de ondernemers in de horeca vrezen voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. De sectororganisatie zegt dat er nood is aan perspectief op iets langere termijn en richtlijnen die veiligheid en economische haalbaarheid combineren.

8 reacties

  • Ivan Soete

    4 jaar geleden
    Deel 1 kosten.Aangezien de mees kijk ja date restaurants verlies beginnen te draaien en zware schulden opstapelen ziehier wat de meeste kosten zijn in de horecazaken: Gaan eten is niet aankoop drank en eten maar ook: btw, rsz, oprichtingskosten vennootschap,schoonmaakkosten kuisvrouw en afwasser, betaalterminal kredietkaarten,transactiekosten kredietkaarten,aankoop laptop, smartphone,printer, of tablet voor vb payconiq, sabam, de billijke vergoeding,alcoholtaks,onroerende voorheffing,black box,
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Hebben die cafébazen dan geen premie ontvangen van 4000 euro en vanaf de tweede maand 160 euro/dag dat ze niet kunnen opstarten? Daar moeten die klagers toch aardig wat pintjes voor tappen. Wij gewone werknemers kregen bij technische werkloosheid amper 1450 euro/maand terwijl wij ook onze facturen zoals stroom, water, telefoon moeten betalen. Binnenkort krijgen wij ook de rekening nog eens aangeboden voor deze maatregelen en cadeau's aan de zelfstandigen en bedrijven.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Dat is dan 70% meer geld op de rekening van de mensen.
  • Bernard Vandenberghe

    4 jaar geleden
    Er wordt maar gesproken over de kosten die blijven doorlopen maar ik heb nog geen enkele van de klagers horen uitleggen wat die kosten zijn.
  • Luc Verstraelen

    4 jaar geleden
    Om het omzetverlies wat te verminderen zou men bv 7/7 kunnen open zijn. Na 3 maanden sluiting zijn veel zaken met een terras 2 dagen in de week gesloten zoals vroeger.Ik zou nu in de zomerperiode niet sluiten.Het is 30 graden en terras gesloten wegens vaste sluitingsdag.Dan zal er toch geen probleem van omzetverlies zijn zekers.Die van de horeca kunnen al even hard zagen en klagen als de boeren.