AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Hoe tientallen coronabesmettingen onder de radar blijven in de nieuwe Sciensano-rapporten: "Ik had veel liever nog dagcijfers gekregen”

93 besmettingen per dag, of 44, of toch 88? De verwarring over de dagelijkse Sciensano-cijfers in de corona-epidemie is vandaag behoorlijk groot, maar hoe zit het nu juist? Uit de dagelijkse rapporten blijken niet alle cijfers meer zo makkelijk af te leiden. Een fout signaal, denkt ook epidemioloog Pierre Van Damme, die veel liever dagcijfers had blijven krijgen.

21 reacties

  • willem merken

    4 jaar geleden
    Er moet toch iemand iets doen om zijn promotie te rechtvaardigen, of het werkt is zijn probleem niet meer.
  • Pieter Verhulst

    4 jaar geleden
    In opdracht van wie zijn de cijfers nu anders ? Van de overheid en dus van de economie. Het is zomer, geld moet rollen. Anders te veel btw inkomsten verlies. Na de cadeaus voor bvb horeca in maart april mei nu nog extra stimul om uit te geven. Ala Bolsonaro maar niet zo rechtuit.
  • Guido Van Haevermaet

    4 jaar geleden
    Daar zit een strategie achter:ze geven de indruk dat ze hard aan het knoeien zijn zodat het virus zich doodlacht.
  • Rita Jalon

    4 jaar geleden
    In wat voor klungelstaat leven wij. De bureaus die de cijfers moeten bijhouden kunnen er zelf niet aan uit en de veiligheidsraad probeert pas in te grijpen als de epidemie weer opflakkert ipv te trachten een opflakkering te voorkomen. Tabula rasa met heel ons staatssysteem.
  • Theo Dereu

    4 jaar geleden
    Zware belastingen en boetes innen zijn het enige dat van de overheid uit efficiënt werkt in dit land. Al de rest is een administratieve warboel om u tegen te zeggen. Puur omdat het geen geld opbrengt dus is er ook minder interesse voor efficiëntie.