Direct naar artikelinhoud
Brand

Zware industriebrand en explosies schrikken Wijnegem op

De zwarte rookpluim is van ver te zien.Beeld rv

Een zware industriebrand is  woensdag ontstaan aan de Houtlaan in Wijnegem. Brandweer Zone Antwerpen kwam massaal ter plaatse om de brand te bestrijden en het rampenplan werd afgekondigd. Rond 18.30 uur lieten de hulpdiensten weten de brand ‘stilaan onder controle te hebben.’

De brand ontstond ter hoogte van Vosveld bij het bedrijf Gouda Vuurvast Belgium, dat zich bezighoudt met het leveren, monteren en onderhouden van vuurvaste bekledingen voor onder andere de sectoren petrochemie, milieu en energie en non-ferro. 

De politie bevestigt dat de brand al snel oversloeg naar het aanpalende textielbedrijf  CWS. 

Kristof Geens van de Antwerpse brandweer meldt dat er iemand gewond raakte: “De getuige van de eerste explosie heeft last van oorsuizingen en is daarvoor naar het ziekenhuis. De evacuatie verliep goed waardoor er geen andere slachtoffers vielen.”

Enorme knallen

Buurtbewoners hoorden woensdagmiddag enorme knallen. Sommigen voelden de aarde beven tijdens de explosies. Een medewerker van een bedrijf in de buurt hoorde de explosies toen hij aan het werk was. “Ik keek even later naar buiten en zag de grote rookpluim. Er werd ons gevraagd om de ramen dicht te doen en de ventilatie uit te zetten.”

Rond 18.30 uur liet het gemeentebestuur weten dat de brand stilaan onder controle is. Kristof Geens van brandweerzone Antwerpen bevestigt dit: “Het zal wel nog een tijd duren voor de brand volledig geblust is.”