Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews

Onze opinie. Virologen en hun expertise zijn de mond gesnoerd door onze regeringen

Iemand schreef hier op 24 februari het volgende. ‘Stel u niet aan door met een mondmasker door het centrum van Turnhout, Torhout, Gent of Genk te fietsen.’ Die iemand, dat was ik. Een nitwit deed er op 25 februari nog een schep bovenop. ‘In mijn supermarkt zag ik een jonge moeder haar kar vullen in het gezelschap van haar dochtertje, allebei met een mondkapje. Gekker moet het niet worden.’ Die nitwit, dat was ik ook.

174 reacties

  • Robert Boxtaele

    4 jaar geleden
    De Block heeft gelijk als ze stelt dat virologen en andere experts gehouden zijn "gestaafd advies", en niets anders dan dat, te geven aan de politiek die over de maatregelen moet oordelen. Die laatsten zijn nu eenmaal de eindverantwoordelijken. Het is dus voor niets nodig dat bepaalde experts hun mening vooraf via sociale media verkondigen met als enig doel de politieke overheid onder druk te zetten via de publieke opinie.
  • phil smedts

    4 jaar geleden
    Tja, dat gebeurt er als politici die vooral goed zijn in praatjesmakerij de boel terug overnemen van mensen die weten waarover ze spreken. Partijen, zet eindelijk eens wat bekwame mensen op jullie lijsten ipv mooie praatjesmakers en verkopers van gebakken lucht. Met preventieve maatregelen trek je blijkbaar geen stemmen, laat de burger dan eerst maar ziek worden zodat je dan achteraf kan uitpakken met stoere maatregelen.
  • wilfried saenen

    4 jaar geleden
    Nu niet, morgen niet ! Nooit zal ik een masker dragen in een winkel. En als ze het op een gegeven moment verplichten dan ga ik wel over de grens winkelen. Het is daar nog goedkoper ook tegenover de afzetterij hier.
  • Johan De Cauwer

    4 jaar geleden
    Het is eigenlijk te gek voor woorden dat op het moment dat men alle maatregelen aan het versoepelen is het tegelijk gevraagd wordt zaken die op de top van de epidemie door geen enkele viroloog als belangrijk werd ingeschat toch wil strenger maken. Natuurlijk is het goed de volgende piek te anticiperen, en de mensen steeds te sensibiliseren. Het probleem is niet de maskers maar het feit dat men steeds dichter bij elkaar komt. Dat het handen wassen vergeten wordt, Dat de bubbels groter worden. Enz
  • Corneel Maes

    4 jaar geleden
    Mondmarkers zijn het debacle van onze regering in 2020. Er zijn er geen, er zijn er te kort, ze kopen ze in China en sturen ze terug want niet conform, ze kopen ze bij duistere postbussen in het buitenland maar die beschermen dan maar voor 70% en je mag ze niet wassen op 60 graden. Waar zijn we mee bezig? Natuurlijk zal de regering het dragen van mondmaskers niet verplichten. Ze weten heel goed dat ze hier massaal in de fout zijn gegaan. En wat doen politiekers dan? Het boeltje afdekken.