Lichaam van vrouw gevonden in doodlopende straat: mogelijk kwaad opzet

© bfr

In een doodlopend straatje, vlak bij de A19 in Wervik, heeft de politie zaterdagochtend het lichaam van een vrouw gevonden. Over de oorzaak is nog weinig bekend, mogelijk is er kwaad opzet mee gemoeid.

bfr, ptb

De politie onderzocht zaterdagochtend van 10 uur tot een stuk in de namiddag een doodlopend straatje vlakbij het Congobos en de A19. Daar werd het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden. Hoe de vrouw precies om het leven is gekomen, moest blijken uit de autopsie maar die heeft niet voor een doorbraak gezorgd.

Tot op heden zijn de identiteit, doodsoorzaak en tijdstip van overlijden van de vrouw onduidelijk. Het betreft wel het lichaam van een vrouw die wellicht meerderjarig is. Er is nog geen link gevonden met enig dossier van verdwijning. Er zijn wel aanwijzingen dat de vrouw overleden is met toedoen van geweld.

De politie sloot zaterdagochtend het doodlopend straatje af zodat gezocht kon worden naar mogelijke sporen. Buurtbewoners luidden al enkele jaren de alarmbel. “In het straatje is er vaak van alles gaande: van vrijpartijen tot druggebruik. Ik schrik nergens meer van”, zegt een buurtbewoner. Hij vindt het jammer dat er niet meer wordt gecontroleerd. Het smalle straatje is ongeveer tweehonderd meter lang. De achterzijde van het wegje is moeilijk te zien vanaf de brug die over de A17 loopt.

Burgemeester Youro Casier (SP.A) bevestigt dat in de gracht van het weggetje het lichaam van een vrouw is gevonden, maar kan verder nog niets kwijt omtrent de omstandigheden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen