Photo News
Volledig scherm
© Photo News

1.000 van de 4.200 jobs verdwijnen bij Brussels Airlines

De directie en vakbonden bij Brussels Airlines hebben vrijdag het sociaal plan voor de herstructurering van de luchtvaartmaatschappij officieel ondertekend. Zowat 1.000 van de 4.200 jobs bij de maatschappij verdwijnen. Het is de bedoeling het aantal naakte ontslagen zoveel mogelijk te beperken. Nu moet er nog duidelijkheid komen over steun van de overheid en moedermaatschappij Lufthansa.

22 reacties

  • Danny Steritmis

    4 jaar geleden
    Ik wacht al maanden op de terugbetaling van 12 tickets (+/-1700,00€)voor door BA geannuleerde vluchten,en ben zeker niet de enige,dat belooft.
  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Al die criticasters hier het gaat over een totaal van 60000 rechtstreekse en indirecte jobs dus dat is veel meer dan de 4000 bij BA alleen .en veel van die criticasters stonden maar wat blij te springen toen BA er was om hen te repatrieren van waar ze ook zaten... en zullen nu staan te huppelen om met BA terug op vakantie te vertrekken...
  • Avril Pencée

    4 jaar geleden
    Jan Boden: "Alle jobs zullen verdwijnen bij BA want het aantal vluchten van voor de corona komen nooit meer terug. Zodra de 2de golf aanbreekt is het boeken dicht." wordt dan ".. is het boeken dicht en de staat haar geld weg.".
  • Christian Deckers

    4 jaar geleden
    Als we het gewoon economisch bekijken, zou het me niet verbazen dat er in Zaventem in feite voor niemand werk is: zijn er daar al ooit 5 jaar verlopen zonder dat er geld bij moest? Tevens ook even aanstippen dat het recht houden van een ziek bedrijf altijd ten koste gaat van een gezond bedrijf: elke € steun wordt opgehoest door rendabele economie, die daardoor verzwakt.
  • Chris Van den Eede

    4 jaar geleden
    Besef het belang voor onze connectiviteit. Nationale luchthaven in Schiphol? Nee toch. Ik vloog veel met SN en ben daar best tevreden over.