Direct naar artikelinhoud
Zorg

Spoedarts uit Knokke plaatst opmerkelijk bericht op sociale media: ‘Eerst klapten ze voor ons, nu schelden ze ons uit’

Spoedarts uit Knokke plaatst opmerkelijk bericht op sociale media: ‘Eerst klapten ze voor ons, nu schelden ze ons uit’
Beeld Florian Van Eenoo Photo News

Orthopedisch chirurg en spoedarts Emanuel Van Hoecke (36) uit Knokke postte de voorbije week een opmerkelijk bericht op sociale media. ‘Het respect voor ons werk zakt onder de 0 procent.’

Van Hoecke schreef in een bericht op sociale media neer wat hij de voorbije week te zien en te horen kreeg. “Ze zopen zich te pletter en sloegen erop los”, begint het weinig geruststellend. “Tieners waarvan je hun bloedname in brand zou kunnen steken van de alcoholpercentages.” De ouders van die tieners waren volgens Van Hoecke “nergens te bespeuren of in even erbarmelijke staat”. Volgens Van Hoecke leek het alsof velen maar één doel voor ogen hadden met hun bezoek aan de kust: “het innerlijke zwijn loslaten”. 

Van Hoecke voelde een groot gebrek aan respect. “Het respect voor ons werk zakt onder de 0 procent.” Tijdens de coronacrisis waren de zorgverleners “nog de grote helden en kregen we elke dag applaus. Nu zuipen ze zich te pletter en schelden ze ons uit voor het vuil van de straat”, voegt hij er bij Het Laatste Nieuws aan toe. 

Proclamatie

Vooral een groepje tieners dat de week voor hun proclamatie kwam vieren aan de kust, zette de spoeddienst aardig op stelten. "Ze bedreigden een verpleegkundige en bemoeilijkten het verzorgen van hun comateus gezopen vriend", klinkt het in het bericht. "Terwijl wij in de gsm op zoek waren naar contactgegevens van de ouders, bestookten ze die gsm met berichten en foto's van hun blote kont.”

Ook ouderen lieten zich niet onbetuigd, en klaagden dat “niemand hun iets te drinken was komen aanbieden toen ze een uur moesten wachten”. 

“Als dit de voorbode van het seizoen is... ‘smeir dan mor al je kieten in’”, besluit Van Hoecke.