Auteur Nadia Nsayi is blij met de spijtbetuiging van de koning. "Bovendien kijkt hij niet alleen naar het verleden, maar legt hij ook de link met de samenleving vandaag."
Volledig scherm
Auteur Nadia Nsayi is blij met de spijtbetuiging van de koning. "Bovendien kijkt hij niet alleen naar het verleden, maar legt hij ook de link met de samenleving vandaag." © rv

Auteur Nadia Nsayi: "Koning zet historische stap, regering kan daarop verdergaan en excuses maken”

Met zijn spijtbetuiging heeft koning Filip een nieuwe dynamiek gelanceerd in het debat rond het koloniaal verleden van België. Dat zegt auteur Nadia Nsayi (36). "Het staatshoofd heeft zich uitgesproken, het debat zal nu op andere niveaus verdergaan."

18 reacties

  • Daniel Meuleman

    4 jaar geleden
    Mevrouw, waarom gaat U niet naar Congo om het terug helpen op te bouwen in plaats van ons hier de les te spellen.
  • jack vandenhende

    4 jaar geleden
    Gaat eerst bij uw eigen gewezen leiders of hun familie langs , zoals Mobutu en Kabila , die zich verrijkt hebben op de kap van de eigen bevolking ,door ze uit te moorden en uit te hongeren , en komt dan nog eens langs .
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Hier hebben we al, een vinger geven en ze moeten gans uw arm(portefeuille) hebben. Neem ban mij aan het zal niet meer stoppen.
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Het is inderdaad hoog tijd voor excuses vd verantwoordelijken, ik stel voor dat we ons volledige koningshuis uitleveren aan Congo en hun persoonlijke en familie bezittingen verkopen, alles wat hier ooit door het volk betaald werd aan hun dotaties aftrekken en de rest mogen ze hebben, ik ben 100% zeker dat de regering in Congo dat eerlijk zal verdelen.
  • Daniel Meuleman

    4 jaar geleden
    Waarom wordt er met geen woord gerept over het vermoorden en verkrachten van de blanken bij de onafhankelijkheid van Congo. het koelbloedig afslachten van de ongewapende para's. Krijgen wij ook excuses aangeboden? Ik denk het niet want alleen wij zijn de racisten.