Trein grijpt drie wandelaars: twee doden, een zwaargewonde

© Photo News

Op een spoorweg nabij Landelies (Henegouwen) zijn maandagmiddag drie wandelaars gegrepen door een trein. Twee van hen, een koppel, waren op slag dood. Een derde persoon werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.

tg

Twee dodelijke slachtoffers zijn gevonden langs de spoorweg, op de lijn tussen Erquelinnes en Charleroi. Vermoedelijk waren ze aan het wandelen en namen ze een tunnel die verboden is voor wandelaar. Die tunnel is een kortere weg om over de Samber te geraken.

Ze werden verrast door de trein van iets over 14 uur en meegesleurd. In de buurt werd hun tas gevonden en een wandelkaart.

Een derde wandelaar raakte levensgevaarlijk gewond en vecht nog voor zijn leven in het ziekenhuis, zegt burgemeester Noël Van Kerchoven (PS) van Fontaine-l’Evêque. Volgens de burgemeester zijn de slachtoffers afkomstig uit Namen en Brussel.

Het treinverkeer op de lijnen Charleroi-Lobbes en Lobbes-Erquelinnes was urenlang onderbroken maar de spoorlijn is intussen weer vrijgegeven, zegt Infrabel. “Er worden nog gans de avond gevolgvertragingen verwacht. Tegen morgenochtend zou al het spoorverkeer weer normaal moeten verlopen.”

De machinist van de trein die de drie wandelaars aanreed, verkeerde in shock.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen