Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Vladimir Poetin. © via REUTERS

Russen aangemoedigd om Poetin tot 2036 aan de macht te houden: stembusgangers kunnen appartement of auto winnen

De Russen kunnen vandaag stemmen in een volksraadpleging over een grondwetswijziging. Als die wordt goedgekeurd, kan Vladimir Poetin (67) nog 16 jaar aan de macht blijven. Er is de Russische president veel aan gelegen: er worden tombola’s georganiseerd voor stembusgangers, die een appartement of een auto kunnen winnen.

13 reacties

  • Nils De Vriendt

    4 jaar geleden
    Bij ons is het ook niet kosjer. In dit land is er niet eens stemrecht voor weekendwerkers, die moeten gewoon werken en krijgen een briefje om niet te stemmen. Geef eerst zelf het goede voorbeeld.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Dictators doen alles om aan de macht te blijven. Verkiezingen manipuleren, grondwetten herschrijven en politieke tegenstanders opruimen of oppakken. En maar beweren dat ze een democratisch land zijn.
  • Jozef Willem Hazel

    4 jaar geleden
    Ondanks een aantal negatieve vooroordelen ondergaat Rusland sedert de Perestroika een positieve evolutie. Vele kritikasters praten de politiek gestuurde media na en hebben geen éigen mening. Zij kennen geen Russisch, zijn nooit in dat land geweest en dragen door hun aversie niet bij tot de noodzakelijke toenadering tussen Oost en West.
  • Godot Lilly

    4 jaar geleden
    Misschien heeft een land als Rusland wel een strenge poetin nodig, Boris Jeltsin was meer zat dan nuchter, Gorbatsjov heeft er ook al niet veel van gebakken. In de huidige wereldeconomie kan je maar beter een sterke leider hebben.
  • Joery Goubert

    4 jaar geleden
    Dat belooft niet veel goeds voor de toekomst.