Sp.a-parlementslid Kurt De Loor en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).
Volledig scherm
Sp.a-parlementslid Kurt De Loor en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). © Ronny De Coster / Photonews

Sp.a-parlementslid vindt houding De Crem rond verplichting mondmaskers "wraakroepend"

Vlaams parlementslid Kurt De Loor (sp.a) vindt het “wraakroepend” dat federaal minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) gemeenten verbiedt om mondmaskers te verplichten in supermarkten. In Deinze werd burgemeester Vermeulen (CD&V) gisteren teruggefloten nadat hij een mondmaskerplicht had aangekondigd. "Al sinds het begin van de crisis worden steden en gemeenten aan hun lot overgelaten", vindt De Loor.

75 reacties

  • Eddy Vermeulen

    4 jaar geleden
    Wacht maar als de eerste vakantiegangers terug komen uit vakantie, een tweede lockdown, we zullen nog veel mondmaskers nodig hebben.
  • Werner Van Calster

    4 jaar geleden
    alle maatregelen ten spijt, er is bijna niemand die nu aan de regeltjes nog aan uitkan, laat staan als elke paljas van een burgemeester hier nog eens een schepje mag bovenop doen, al was het maar om de gemeentekas te spijzen ( want aan een tweede golf, waar men ons al voor waarschuwt zijn we nog steeds niet aan toe)... de Crem is zeker niet mijn favoriete politicus, maar als hij iets goed doet mag het ook gezegd worden.
  • Willy van craen

    4 jaar geleden
    Voor De Crem en Maggie gaat het niet over mondmaskers en gezondheid van de mensen maar voor hun stemmen. Als de bevolking gesplitst word door hun onkunde waarom treden ze niet af.De Crem was al afgeschreven.
  • Liliane Vervliet

    4 jaar geleden
    Nu wij eindelijk mondmaskers hebben ,na maanden geklungel van onze overheid,is het misschien mogelijk dat men het dragen er van verplicht in supermarkten .De laatste 2 weken worden nog altijd karretjes ontsmet ,maar vele klanten gedragen zich alsof er niets meer aan de hand is .Enkele weken verplicht dragen zal ons wellicht duidelijk maken dat het virus nog niet verslagen is.
  • Michel Van Limbergen

    4 jaar geleden
    Weet je wat wraakroepend is? Een paar mensen verstoten tegen elke regel en de bevolking mag voor hen opdraaien want tegen hen optreden gebeurt gewoon niet! En daar gaat het parlement!