De NMBS hoopte dit jaar op betere financiële resultaten, maar het coronavirus gooit roet in het eten.
Volledig scherm
De NMBS hoopte dit jaar op betere financiële resultaten, maar het coronavirus gooit roet in het eten. © Photo News

NMBS verwacht impact van bijna 400 miljoen euro door coronacrisis

De coronacrisis zal een impact hebben van 398 miljoen euro op de cijfers van spoorwegmaatschappij NMBS. In plaats van een operationele winst (recurrente ebitda) van 108 miljoen euro zoals vooropgesteld was voor de crisis uitbrak, zal er dit jaar een operationeel verlies van naar verwachting 290 miljoen euro in de boeken geschreven worden. Dat heeft minister van Mobiliteit François Bellot (MR) gezegd in de Kamercommissie Mobiliteit.

0 reacties

  1. “Een robot in je bed is toch even wennen”: de ‘Somnox’ zou al 6.000 Belgen beter doen slapen. Onze man test hem
    PREMIUM
    1

    “Een robot in je bed is toch even wennen”: de ‘Somnox’ zou al 6.000 Belgen beter doen slapen. Onze man test hem

    “Je voelt je weer uitgerust in drie weken”, dat is de straffe belofte van het Nederlandse bedrijf Somnox. Hun slaaprobot past zich aan aan je ademhaling en wil België veroveren. Helpt het dure apparaat je echt beter in te dommelen? Onze journalist nam de proef op de som en vroeg aan twee slaapexperts of de Somnox echt 549 euro waard is: “Je kan ook al voor 300 euro geholpen zijn.”
  2. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge