De witwasrichtlijn zorgt in wel meer lidstaten voor problemen. In eerste instantie moest de Europese Commissie tegen alle hoofdsteden inbreukprocedures lanceren. Momenteel schieten er nog acht over. Twee lidstaten zijn eerder al voor het Hof gedaagd.
Volledig scherm
De witwasrichtlijn zorgt in wel meer lidstaten voor problemen. In eerste instantie moest de Europese Commissie tegen alle hoofdsteden inbreukprocedures lanceren. Momenteel schieten er nog acht over. Twee lidstaten zijn eerder al voor het Hof gedaagd. © Photo News

België naar Europees Hof van Justitie wegens witwasrichtlijn

De Europese Commissie sleept België voor het Hof van Justitie omdat ons land een belangrijke richtlijn tegen witwaspraktijken nog steeds niet volledig in nationale wetgeving heeft omgezet. Ze verzoekt het Hof om financiële sancties te voorzien. 

3 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Zeven regeringen zijn blijkbaar niet genoeg om een efficiënt beleid te voeren. De belastingbetaler zal ook voor deze onkunde mogen opdraaien. Nieuwe verkiezingen dringen zich op!
  • boudewijn schepers

    4 jaar geleden
    Het is weeral Belgie en de bevolking zal het weer mogen betalen door de onbekwaamheid van de politiek en regeringen
  • Jan Depoortere

    4 jaar geleden
    Van de zeldzame berichtgeving over wat de EU allemaal uitspookt, gaat het telkens over het pesten en straffen van lidstaten. En soms komt het over alsof het voor het goede is, maar het draait telkens slechter uit. Aangezien het telkens de bevolking is die voor de miljardenboetes mag opdraaien en blijkbaar niemand een idee heeft wat de EU met dat geld doet.