De boerenprotestgroep Farmers Defence Force demonstreert in Den Haag tegen plannen van de regering om de stikstofuitstoot terug te dringen.
Volledig scherm
De boerenprotestgroep Farmers Defence Force demonstreert in Den Haag tegen plannen van de regering om de stikstofuitstoot terug te dringen. © ANP

Militairen op straat bij protest Nederlandse boeren

UPDATEHonderd Nederlandse boeren zijn donderdagavond naar Den Haag getrokken voor een spontane demonstratie. Ze protesteerden tegen plannen van de regering om de stikstofuitstoot terug te dringen. 

5 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Hier op het Franse platteland staan de vleeskoeien met kalveren op de wei en oogst de boer zelf stro, hooi en maïs als voeding in de winter. In Nederland ook ? Hier gaat een industriële varkensvetmesterij komen en we zijn aan het mobiliseren. Zoiets is volledig voorbij gestreefd.
  • Robin Roels

    4 jaar geleden
    Ik kan de nederlandse boeren compleet begrijpen. De politiek en hun Co2 excuus.
  • HUGO Wils

    4 jaar geleden
    Echte helden zijn de (Nederlandse) politici blijkbaar niet.Vlug het leger/marechaussee oproepen om zich te laten beschermen.Hebben ze geen vertrouwen in de politie?
  • Bart Schellens

    4 jaar geleden
    Nederland heeft een enorm vervuilingsprobleem op dit gebied. Het was niet meer dan logisch dat er ooit iets moest veranderen. De boeren zullen zich moeten aanpassen. De vraag is, moet men steun krijgen voor die aanpassingen of een factuur voor de winstgevende vervuiling??
  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Worden de West-Europese boeren nog niet genoeg uitgeperst. Beter de multinationals aanpakken, zou veel eerlijker zijn. Hoog tijd voor een mondiale tax shift.