Claudia Van den Houte
Volledig scherm
© Claudia Van den Houte

Versoepelingen op markten worden mogelijk teruggedraaid, verplichting mondmaskers als laatste optie

Binnen de regering wordt niet uitgesloten dat er op de volgende Veiligheidsraad opnieuw gemorreld wordt aan de versoepelingen voor de openbare markten in België. De verplichting van het dragen van een mondmasker op markten is daarbij de laatste optie. Vanuit het nationale crisiscentrum is aan de gouverneur van Vlaams-Brabant gevraagd om een risico-analyse op te maken, na de beslissing van Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) om mondmaskers op de markten in zijn stad alvast te verplichten. Als de gouverneur beslist dat er opnieuw strengere maatregelen nodig zijn in Vlaams-Brabant, zullen die er allicht ineens voor heel het land komen, vernam onze redactie.

21 reacties

  • Carl Van der Cruyssen

    4 jaar geleden
    Als zelfs Trump van menig veranderd en de Vlaming blijft discuteren over het nut van mondmaskers, is Vlaanderen gezegend.
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Het grens aan het ongelofelijke wat je hier allemaal leest, eerst was het volgens de minister en de virologen niet nodig een mondmasker te dragen want had geen nut ! En nu willen verplichten komt niet geloofwaardig over ? Best van in het begin consequent geweest en ze verplichten was dan voor iedereen gemakkelijker geweest.
  • Patricia Verrept

    4 jaar geleden
    Gewoon doen zoals in Spanje,het moment dat je buiten je huis stapt mondmasker verplichten ,ook al kan ik er zelf niet goed tegen en verstik daarin ,het zou inderaad minder besmettingen voortbrengen en we zouden dan nog meer versoepelingen kunnen toelaten die veilig en gecontroleerd opgevolgd blijven. Als politiekers al niet weten hoe het moet,hoe moeten de burgers het dan weten
  • Marianne DeGroof

    4 jaar geleden
    "Binnen de regering lijkt zelf ook het besef te groeien dat men mogelijk te snel is gegaan met de versoepeling van de regels voor de openbare markten... " Niet alleen bij de versoepeling voor de openbare markten maar met alles. Ze denken dat ze goed bezig zijn maar minder is waar. Trouwens dit is al jaar en dag zo.
  • Bill Henckx

    4 jaar geleden
    Zelfs het al dan niet verplichten van een mondmasker wordt een spelletje pesten tussen politiekers van verschillende kleur.