Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Iedereen allergisch: “Ik zie zelfs patiënten van 80 jaar die plots een allergie hebben”

“Ik ben allergisch aan álles.” Overdrijven kan hij, Mark Wahlberg. Maar hij maakte zonet iets heel herkenbaar mee. De Amerikaanse acteur liet zich testen en heeft blijkbaar een allergie ontwikkeld aan een resem zaken, zoals gras, hondenhaar en huisstofmijt. Waarom kan je uit het niets een loopneus en jeukende ogen krijgen van pollen? En belangrijker: kan je het voorkomen en genezen? We vroegen het aan professor en allergoloog Didier Ebo (UZA en Jan Palfijn Gent).

6 reacties

  • Michel Maes

    3 jaar geleden
    De enige reden dat we meer allergieën hebben is de algemene toename van vervuiling (lucht, cosmetica, chemicaliën, water, enz). Heeft niks te maken met netter zijn...
  • Carla Minten

    4 jaar geleden
    Mijn moeder van 90, die langs ons woont is nog maar sinds een drietal jaar allergisch voor pollen van bomen en grassen. Zielig om te zien én horen hoor. Alle begrip voor de biodiversiteit, maar bermen mogen niet gemaaid worden, onkruid tiert welig, ... een duurzame oplossing zou welkom zijn.
  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    Poets nog maar wat meer met produkten met een ontsmettingsmiddel er in verwerkt, dan kan je straks nergens meer tegen. Maar dat mag niet gezegd worden.
  • Georgette Vanoverbeke

    4 jaar geleden
    Enkele jaren terug had ik verschillende allergieën waarop ik toen werd getest , na enkele bezoeken bij een Kinisioloog ben ik daar gelukkig volledig vanaf.
  • Catherine Aerts

    4 jaar geleden
    Ik heb zowel een honden-als kattenallergie en toch heb ik beide in huis. Zolang ze niet in de buurt van mijn gezicht komen en ik de krabpaal regelmatig stofzuig heb ik geen problemen. En ja, de mensen zijn te proper. Hier in huis wordt geleefd, het is geen toonzaal en dat hoeft ook niet. Enkel mijn aanrecht en wc worden met Dettol gepoetst, de rest gewoon met water en zeep.