Lukas
Volledig scherm
© Lukas

Woningprijzen niet gedaald door coronacrisis: appartementen zelfs gemiddeld 14.000 euro duurder

De coronacrisis heeft in april en mei een enorme impact gehad op het aantal vastgoedtransacties in België. Zo daalde het aantal transacties in april 2020 met 23,8 procent in vergelijking met april 2019. In mei bedroeg de daling zelfs 29,7 procent. De coronacrisis drukte de prijzen van huizen en appartementen niet, tegen de verwachting van vele waarnemers in. Dat blijkt uit de Notarisbarometer.

21 reacties

  • Johnny Chanet

    4 jaar geleden
    Een appartement als het niet anders kan, geef me toch maar liever een huis op de buiten met wat groen. Ik wil niet in een duivenhok zitten.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Er is wel nog altijd een federale woonbonus voor tweede, derde...woningen. Dus deze die zich willen verrijken op de woningproblematiek mag je wel blijven ondersteunen met je belastingen. Alleen voor de eigen woning valt het voordeel weg. Neoliberaler kan nog moeilijker.
  • Luc Moortgat

    4 jaar geleden
    Nieuwbouw kost ook een 30% meer met de huidige EPC. Het effect is veel groter dan op een vrijstaande woning dan een appartement. Cijfers te nuanceren daar er veel meer appartementen dan woningen worden gebouwd.
  • herman de genst

    4 jaar geleden
    Ze mogen vragen wat ze willen , kopers moeten nog het geld hebben om te kunnen kopen , dus we mogen er ons aan verwachten dat er veel in de miserie gaan geraken wanneer ze over hun budget gaan kopen .
  • David Hermans

    4 jaar geleden
    Peter Bosmans, denkt u nu echt dat de prijzen nooit zullen zakken? In Nederland hebben ze na de vorige crisis wél een fikse correctie gehad, terwijl de markt daar gelijkaardig is. Hier bij ons zit dat er 100% zeker ook nog aan te komen. Er zit een limiet op de rekbaarheid van lonen tegenover woningprijzen. Als huizenprijzen exploderen en de lonen stagneren dan wil ik nog wel zien dat mensen zullen blijven kopen, je moet namelijk ook kunnen... Het zal eerder de huurmarkt zijn die dan floreert.