Direct naar artikelinhoud
Stand van zakenCoronacijfers

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met coronavirus in België stijgt licht

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met coronavirus in België stijgt licht
Beeld Photo News

Een dag na het bericht over hoe het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land niet meer daalt, tekenen de curves een lichte stijging op. Er worden nu gemiddeld 86,0 besmettingen per dag geregistreerd. Dat is een stijging van 1 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. 

Wat het aantal besmettingen betreft, staat het totaal nu op 62.210 tegenover 62.123 gisteren. De voorbije week waren er dagelijks gemiddeld 86,0 nieuwe besmettingen. Dat is een stijging van 1 procent tegenover de week voordien (gemiddeld 85,4 nieuwe besmettingen per dag). Het laatst bekende dagcijfer ligt op 24 besmettingen die werden geregistreerd op 5 juli, dat is afgelopen zondag. Die cijfers zijn nog niet allemaal volledig en kunnen de komende dagen nog licht stijgen.

Per 100.000 inwoners waren er de voorbije twee weken 10,4 nieuwe gevallen van het coronavirus.

10,4 ziekenhuisopnames gemiddeld

Er worden dagelijks nog gemiddeld 10,4 of afgerond 10 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een verdere daling ten opzichte van het 7-daags gemiddelde van 13,9 een week geleden. Globaal genomen blijft het gemiddelde (rode lijn op de grafiek) geleidelijk aan verder dalen. Zondag werden er 9 mensen opgenomen tegenover 15 een dag eerder.

In de ziekenhuizen lagen gisteren 165 mensen, tegenover 178 een dag voordien en 203 een week geleden. Op de afdelingen intensieve zorg lagen woensdag 32 patiënten, evenveel als de dag ervoor.

3,9 overlijdens gemiddeld

Elke dag overlijden gemiddeld nog 3,9 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. In de voorgaande periode van zeven dagen waren het er nog gemiddeld 5,4 per dag. Het cijfer zakte gisteren voor het eerst sinds het begin van de gezondheidscrisis onder 4 overlijdens per dag. Op weekbasis gaat het nog om 27 overlijdens.

Het laatst bekende dagcijfer ligt op 2 doden die werden geregistreerd op 5 juli, afgelopen zondag. De cijfers van de dagen daarna zijn nog niet volledig en kunnen nog stijgen. Het totale overlijdens ligt ondertussen op 9.778.