Tihange
Volledig scherm
Tihange © belga

Kerncentrale Tihange ligt volledig stil

Alle reactoren van de kerncentrale van Tihange zijn momenteel buiten gebruik. Deze namiddag werd de enige nog werkende reactor Tihange 2 stilgelegd als gevolg van een technisch probleem in het niet-nucleaire gedeelte van de centrale. Dat meldt uitbater Engie Electrabel. De andere reactoren liggen al langer stil. Ze werden afgeschakeld voor revisie of herstelling.

11 reacties

  • jan arnouts

    4 jaar geleden
    Tihange 1 ligt tot het einde van het jaar stil omdat de tanks waar koelwater in opgeslagen zit en die instaan voor de koeling van de reactor bij ongeval, zwaar beschadigd zijn door een grove mensenfout. Maar ja, dit kan allemaal onder het mom dat er geen gevaar was voor mens en milieu. Zelfs de autoriteiten zwijgen hierover alsof er niets aan de wand hangt. En dit noemen ze transparant zijn. Onze politiekers nemen helemaal hun verantwoordelijkheid duidelijk niet op, dat is meer dan duidelijk!
  • Jan Sierens

    4 jaar geleden
    Hoe veilig is iets dat regelmatig moet worden stil gelegd? Velen roepen voor meer kernenergie, maar weinigen daarvan beseffen dat nieuwe centrales de prijs fors omhoog zou stuwen.
  • Wim van Zijl

    4 jaar geleden
    1'5 kub per jaar...en wat gaan we doen met gebruikte accu,s?....1 Tesla accu weegt 750 kilo en zo groot als een 2 persoonsbed......en dat maal 25.000-100.000 stuks??....en dan hebben we het nog niet hoeveel kindertjes in Afrika daar kobalt en thorium voor delven.....nee dat is fijn!!
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    ze kunnen ondertussen zoeken wat ze met de kernafval gaan doen. De komende generaties zullen de struisvogelpolitiek waarderen...
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    voor gevechtsvliegtuigen is er geld voor nieuwe centrales niet ... kwestie van de juiste prioriteiten