N-VA-voorzitter Bart De Wever.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever. © EPA

De Wever: "Als partijen die abortuswet willen versoepelen een regering kunnen vormen, moeten ze dat maar doen”

De voorstanders van de versoepeling van abortus moeten misschien maar zelf proberen een nieuwe federale regering te vormen “als ze elkaar zo geweldig vinden”. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever verklaard aan VTM Nieuws. De Wever legt zo nog meer druk op het abortusdossier, dat de federale formatie nu helemaal dreigt te torpederen. 

339 reacties

  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Bijna dubbel zoveel leden zijn voor de wet. Waar haalt nva het recht om hiervan een breekpunt te maken. Gewoon dumpen die haatpartij. Liever een Vlaamse minderheid dan een Vlaamse dictatuur
  • Hugo Segers

    4 jaar geleden
    Alleen zij die voor de nieuwe abortus wet zijn zijn democraten. Al de anderen zijn ruziestokers. Het ver gekomen!
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De drie partijen die hier een kwestie die in het parlement beslecht moet worden misbruiken voor persoonlike politieke doeleinden hebben samen 55 van de 150 kamerzetels in het parlement.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    anna vandenberg, iemand anders de schuld geven, dat heeft De Wever nog nooit gedaan hé? Jawatte. Zijn de het Walen niet, dan zijn het de vakbonden, de socialisten, de Nederlanders of.... . Het zal wel de schuld van zijn gras zijn dat hij geen tijd heeft om op zijn werkplek te geraken zeker? Dat hij met de socialisten (die hij nooit meer wou zien) in antwerpen in bed dook, is ook de schuld van anderen?
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Blijkbaar voelen velen een goed geweten als ze iemand de schuld kunnen geven en het zijn vooral mannen die het voorstel van OpenVld verdedigen en de vrouwen zwijgen ook die van OpenVLD. Wat gemakkelijk om te zeggen alles wat in België misgaat is de schuld van Dewever. Ik heb sommige mensen met een beetje visie horen verklaren in Terzake dat we nu de rekening krijgen van de regering Verhofstadt. Het abortus debat is een afleiding voor hun eigen wanbeleid en de putten zijn te diep.