AFP
Volledig scherm
© AFP

Driekwart Belgen wil excuses aan Congo, ondanks trots op koloniaal verleden

Driekwart van de Belgen wil dat we onze excuses aanbieden vanwege de kolonisatie van Congo. Toch vindt de helft van de ondervraagden ook dat we meer goed dan kwaad hebben gedaan in het Afrikaanse land. Dat meldt Het Nieuwsblad op basis van een onderzoek van de Universiteit Antwerpen.

92 reacties

  • Johan De Jonghe

    4 jaar geleden
    3 kwart van al de Belgen? Ik zal dan tot die 1 kwart behoren die geen excuses zal aanbieden, gezien me niets gevraagd is. Zie ook niet in waarom excuseren voor iets die al zo veel jaren geleden is, waar ikzelf ook niets te maken mee heb. Heel het BLM heisa wordt volledig uit de context getrokken en ten slotte geld naar mijn mening, all lives matter, gelijk welke huidskleur, gelijk welke geaardheid. We leven veel te lang in een wereld gevoed door haat en gebrek aan menselijke intellect.
  • Ronald Vermeiren

    4 jaar geleden
    hoe kan ik excuses aanbieden aan iets waar ik niets mee te maken heb, en daarbij wat hebben ze er van terecht gebracht nadat ze alles in eigen handen hadden?
  • Raymond Dederen-STRAVEN

    4 jaar geleden
    Dan werd dat onderzoek zeker bij groen afgenomen want ik hoor iets heel anders bij de gewone man en op straat.
  • Anne Callebaut

    4 jaar geleden
    Vraag aan de NAR van Laken eens waar zijn familie al dat geld gestoken heeft. Er ligt nog veeel goud en diamanten ergens in buitenlandse Banken waarvan wij niks weten. Zij zijn die die zich moeten exuseren niet wij brave burgers.
  • Peters Elie

    4 jaar geleden
    Waarschijnlijk is men gaan tellen bij Groen! Ik voel me niet aangesproken zoals de meesten die reageerden. Voor verontschuldigingen moet men zijn bij diegenen die er voordeel uit gesponnen hebben, m.a.w. de franstalige bourgeoisie.