Nederland mag zich volgende week aan gelijkaardige wegblokkades verwachten.
Volledig scherm
Nederland mag zich volgende week aan gelijkaardige wegblokkades verwachten. © Photo News

Nederlandse boeren plannen nieuwe acties nu minister niet ingaat op ultimatum

Het staat vast dat Nederland volgende week weer te maken krijgt met tal van acties van boze boeren. Daarover bestaat volgens Mark van den Oever, van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF), geen enkele twijfel. “We zullen Nederland helpen om stikstof te besparen”, zei hij nadat landbouwminister Carola Schouten maandag een ultimatum van de actiegroep naast zich had neergelegd.

3 reacties

  • Willy Gorissen

    4 jaar geleden
    Beste boeren, bouw jullie veeteelt af. Zet in op landbouw. Het moet er toch van komen dat de mensen hun dikke buiken minder vol gaan steken met vlees. Dan is ineens al die ellende van milieuvervuiling, pandemieën, klimaatopwarming, zoniet volledig, dan toch minstens grotendeels van de baan.
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Wegblokkades zijn sabotage en terreur. Ze berokkenen de samenleving grote schade. Ik ben voor zeer zware straffen voor het soort dat zijn persoonlijke hebzucht nieg vua democratische manieren wil verkrijgen : onmiddelijke inbeslagname vd tractor, 10 jaar ontzetting uit ziekenkas en socuale zekerheid met verlies van pensioenopbouw. Ik heb geen tractor en kan mijn gelijk ook niet afdwingen.
  • wesley christiaens

    4 jaar geleden
    Dat krijg je wanneer ministers zonder kennis van zaken de regels mogen bepalen.