Epidemioloog Pierre Van Damme (UA).
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme (UA). © VTM NIEUWS

Van Damme: “We zijn aan tweede coronagolf begonnen” - Aantal besmettingen stijgt al een paar dagen op rij

In ons land is het gemiddelde dagelijkse aantal besmettingen met Covid-19 in de voorbije week gestegen met 11 procent, tot 95,3. Dat blijkt uit de gegevens van Sciensano. België telt nu 62.781 bevestigde gevallen sinds het begin van de crisis, ofwel 74 meer dan het totaal dat gisteren werd gecommuniceerd. Volgens epidemioloog Pierre Van Damme is Europa begonnen aan een tweede coronagolf. Alle ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus leest u in deze liveblog.

100 reacties

  • Pol Segers

    4 jaar geleden
    Laat maar komen weer gezellig alleen op de baan.Het opgejaagd leven mag gerust weer komen.De meesten wilden het niet onder ogen zien enkel het gezaag.Wat nu met mijn reis de centen dat we betaalden.Dat was het enige dat hun interesseerden.Maar dat er mensen moesten werken om het gewone leven verder te bereiken.Nee niet enkel de zorg.Trouwens we kiezen toch ons job toch voor overleven.Wat als er een brand,Ongeval en oorlog gebeurd moeten ook buiten staan voor die het land dan beschermen
  • Johan Vercarre

    4 jaar geleden
    Hij heeft er precies plezier in. Maar euhh... dit is nog geen tweede golf. Meer besmettingen dat wel, maar de andere cijfers wel. Dus leugens.
  • Johan De Craemer

    4 jaar geleden
    2 maal in een horecazaak geweest. In beide zaken droegen obers het mondmasker onder de neus. En dan zullen ze verwonderd zijn dat ze terug moeten sluiten.
  • tilly persoons

    4 jaar geleden
    Was te verwachten als ze economie op gezondheid laten voorgaan! We halen september niet eens qua nieuwe lockdown!
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    En wat hebben de mensen geleerd ? Niets ! Als je ziet hoeveel mensen vanaf dag 1 versoepeling maatregelen total loss gingen uit compensatiedrang terwijl ze tijdens de Lockdown niets tekort kwamen dan is de slotsom dat er een gigantische tweede en derde golf zit aan te komen en met kerst iedereen zonder familie thuis zal moeten blijven . Vanaf half september tot half januari verwacht ik terug verplichte sluiting voor horeca en winkels tot eind januari.