Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © © John Henley/Corbis

Levensverwachting in België opnieuw gestegen: tot 81,8 jaar

De levensverwachting bij geboorte in België bedroeg vorig jaar 81,8 jaar voor de volledige bevolking. Voor de vrouwen ligt die levensverwachting zoals bekend iets hoger dan bij mannen: 84 tegenover 79,6 jaar. Dat blijkt dinsdag uit een analyse van de sterftecijfers door Statbel. Het Belgische statistiekbureau beklemtoont dat het gaat om cijfers voor de start van de coronapandemie. Ten opzichte van 2018 is de levensverwachting met 0,3 jaar gestegen, meer dan de toename met 0,1 jaar die in 2018 werd geobserveerd.

9 reacties

  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Onbetaalbaar dus, onze regering zal er wel dringend wat aan doen, de eerste corona crisis indachtig. Beke waar wacht je op! Ons Maggie zal wel weer véél tekort hebben bij een tweede crisis. Zag het niet aankomen, dacht aan een griepje. Wat word de norm 70 jaar? Rechtstreekse inning pensioen en erfenisrechten de staat wordt de enige winnaar.
  • nico vets

    4 jaar geleden
    Met de stress en fysieke ongemakken die ik heb twijfel ik er sterk aan als ik de 60 jaar haal,80 is voor mij veel te hoog gegrepen.
  • Walther Temmerman

    4 jaar geleden
    Die statistiek is zeker van voor de corona crisis in de RVT's
  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Die ouderdom van levensverwachting zal spijtig genoeg voor 2020 wel sterk dalen door het covid19. Maar er is ook positief nieuws, ik heb nog 19 jaar te gaan. :-)
  • Nico N

    4 jaar geleden
    Waarom wordt nooit vermeld dat er maar 34% de leeftijdsgrens van 65jaar haalt!!?? Ook terug te vinden in dezelfde brongegevens