Het Britse hoofdkantoor van Huawei in Reading , ten westen van Londen.
Volledig scherm
Het Britse hoofdkantoor van Huawei in Reading , ten westen van Londen. © REUTERS

"Verenigd Koninkrijk moet zich voorbereiden op serieuze Chinese vergelding na 5G-verbod Huawei"

Experts van Sky News verwachten dat het Verenigd Koninkrijk te maken krijgt met serieuze represailles van China nu de overheid heeft beslist Huawei in 2027 uit het 5G-netwerk te verbannen.

20 reacties

  • Lucien Raes

    4 jaar geleden
    Dit komt niet meer goed. China wil domineren en gaat nooit een stap achteruit. Als het westen verdeeld blijft eet China de westerse landen één voor één op.
  • Ronald Roelants

    4 jaar geleden
    Waar wacht Europa op ? Schaf bij ons ook Huawei af.
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Natuurlijk laat Belgie China niet vallen en neem de Chinezen graag binnen. Als ik morgen zo een bedrijf als Vanhool in Heist moest hebben gooide alle personeel buiten en start daar terug op veel meer winst in mijn zakken. Zelf de Belgiese overheid doe het ze laten de sluisdeuren in China bouwen. Veel goed koper toch.
  • Jo Debacker

    4 jaar geleden
    Eens je China binnenkomt en je maakt gebruik van hun gratis WiFi, op de luchthaven bv., wordt er automatisch een spionage app geïnstalleerd die blijft werken ook als je terug thuis bent. Niet te vertrouwen die gasten! Maar ja, er zijn nog andere landen die ook voor geen haar te betrouwen zijn.
  • Niels Thijs

    4 jaar geleden
    overal ter wereld zijn ze ondertussen al vergeten dat de Amerikaans geheime dienst in het geheim iedere persoon in de wereld kon afluisteren en privéberichten kon lezen en dit waarschijnlijk nog altijd kunnen. Als Huawei, overigens ook door Trump, ongereglementeerde chips moet gaan gebruiken bestaat enkel de kans dat ze je data zouden kunnen onderscheppen. De meeste dingen die China kan doen bij Huawei, kan de VS ook met Facebook en Google, toch loopt iedereen hier met google in zijn zak rond.