Acteur uit "Buurtpolitie" begint met boekhandel in Vilvoorde: "Zelfs in moeilijke tijden moet je soms een sprong wagen"

Peter Schoenaerts, die de pastoor speelt in de televisieserie "Buurtpolitie", neemt de Standaard Boekhandel over in Vilvoorde. Hij doet dat samen met een vriendin. Niet evident in deze coronatijden waarin winkels het zwaar hebben. En dan nog in Vilvoorde waar al verschillende handelszaken dichtgingen. 

De Standaard Boekhandel in het centrum van Vilvoorde krijgt vanaf 1 augustus twee nieuwe uitbaters. Therapeute Anne Dockx en "De Buurtpolitie"-acteur Peter Schoenaerts willen van de winkel een belevingsplek maken, waarbij ze ook samenwerken met lokale verenigingen. "Anne en ik zijn grote boekenliefhebbers", vertelt Peter Schoenaerts. "En zelfs in economisch moeilijke tijden moet een mens soms een sprong wagen."

Veel mensen denken aan het Vilvoorde van vroeger, maar de stad is erg aan het veranderen

De leegstand in Vilvoorde schrikt Peter niet af. "Er zijn inderdaad veel lege winkelpanden, maar dat is in Vilvoorde al jaren een uitdaging. Vroeger had je veel onzekerheid rond de komst van het winkelcentrum Uplace. En er zijn in het centrum ook vaak grote werken geweest, wat niet makkelijk was voor de handelaars. Maar ondertussen is er duidelijkheid over Uplace, die plannen zijn erg afgeslankt. En er zijn de laatste tijd ook heel wat zaken bijgekomen. Heel veel mensen denken bij Vilvoorde nog aan het Vilvoorde van vroeger, maar de stad is sterk aan het veranderen."

Strips

Het is niet zo dat Peter de boekenwinkel overneemt omdat hij door corona als acteur minder werk heeft. "Ik speel nu bijna vijf jaar bij de "Buurtpolitie". Dat is een rol waarbij ik maar één of twee dagen per maand opnames heb, en daarnaast ben ik nog vertaler en maak ik theater. Maar de strips van de "Buurtpolitie" liggen wel al goed zichtbaar in de winkel."(lacht)

Meest gelezen