Studenten verpleegkunde met diploma krijgen eenmalige toelage van 1.000 euro

 ©  Photo News

Bron: BELGA

Studenten die hun laatste jaar verpleegkunde met succes afronden, krijgen een éénmalige premie van 1.000 euro. Dat is één van de maatregelen uit een nieuw corona-nooddecreet met onderwijsmaatregelen dat woensdag unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. De betrokken studenten verpleegkunde werden tijdens hun stage mee ingeschakeld in de strijd tegen de coronapandemie. Zij krijgen nu een éénmalige toelage van 1.000 euro.

Het Vlaams Parlement zette eerder al het licht op groen voor een reeks dringende onderwijsmaatregelen. Woensdag dienden meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld een bijkomend nooddecreet in. “We passen nu enkele regels aan zodat de scholen dit school- of academiejaar goed kunnen afronden en we het volgende schooljaar 2020-2021 ook georganiseerd kunnen opstarten”, zeggen indieners Koen Daniëls (N-VA), Loes Vandromme (CD&V) en Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).

Het decreet bevat een reeks uiteenlopende ingrepen. Een van de meest opvallende is de invoering van een eenmalige toelage van 1.000 euro voor studenten die in hun laatste jaar verpleegkunde zitten. Die studenten werden tijdens hun stage vaak ingeschakeld in de strijd tegen het coronavirus. Studenten verpleegkunde die hun diploma behalen, krijgen een tegemoetkoming van 1.000 euro om de extra kosten voor onder meer vervoer, parking en maaltijden te betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen