Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx
Volledig scherm
Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx © BELGA

Antwerps gouverneur pleit voor "proportionele" maatregelen tegen mogelijke lokale uitbraken coronavirus

Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V) dringt aan op "proportionele" maatregelen om op te treden tegen mogelijke lokale uitbraken van het coronavirus. "We moeten precies nagaan wat er aan de hand is en kijken wat de proportioneel beste aanpak is", aldus Berx in 'De Ochtend’ op Radio 1. De Antwerpse gouverneur pleit wel voor een betere informatiedoorstroming en meer gedetailleerde gegevens om ook beter "microchirurgisch" te kunnen optreden.

16 reacties

  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    De rol van de provincies en de gemeenten is door de wet precies voorzien om de bedreigingen voor de openbare gezondheid te kunnen vaststellen en tegengaan binnen de geografische perken waar ze zich voordoen. De staatshervorming heeft de doorstroming van de informatie en de snelheid van de overheidsreactie blijkbaar doorkruist door de versplintering van de bevoegdheden die oorspronkelijk nationaal waren. Eenvoud is in de politiek onmogelijk.
  • Liliane Vervliet

    4 jaar geleden
    Waar zijn de besmettingen? Zorgcentra?Horeca? Ganse families ?Scholen die opvang verlenen? Sportkampen ?Religieuse bijeenkomsten?Feesten?Toch simpel om dit uit te zoeken of niet?
  • Kristof Vervloesem

    4 jaar geleden
    Stad Antwerpen toe! Afsluiten.
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    Wat heeft nu weer een provincie bestuur te betekenen in de chaos van beslissing niveaus omtrent Corona? Het is blijkbaar nig niet ingewikkeld genoeg. Beter: hoe alle gewestregeringen, provincies, senaat hier buiten en zet 1 nationaal politiek niveau aan tafel, samen met de wetenschappers.
  • Jan Schrauwen

    4 jaar geleden
    Als het systeem van contacttracing niet goed werkt en het nog tot einde augustus kan duren, kijk dan elders waar het goed werkt bv. Nederland of Duitsland en implementeer dat gewoon, waarschijnlijk nog een pak goedkoper.