iStock
Volledig scherm
© iStock

Knokke-Heist bekijkt mogelijkheid om zeewater om te zetten in drinkbaar water

Het waterbedrijf AGSO Knokke-Heist overweegt om enkele miljoenen te investeren in een fabriek die zout zeewater omzet in drinkbaar water. Daarvoor is er een haalbaarheidsstudie opgestart, bevestigt directeur Rudi Neirynck. 

37 reacties

  • Alexandra Wyka

    4 jaar geleden
    WEB in Aruba doet dat al jaren. Is het lekkerste kraantjeswater.
  • Pat Debal

    4 jaar geleden
    Als dat er komt zullen er weer veel van die politiekers hun zakken vullen en drinkwater duurder maken.Het zeewater is ook zo helder en proper niet de boten lozen er al hun vuiligheid erin
  • Mark Vrijdaghs

    4 jaar geleden
    Zeewater ontzilten zou niet alleen door en voor Knokke mogen zijn maar voor gans België. Waar wacht de federale regering nog op? Het grondwaterpeil zakt zienderogen, dus hoog tijd om water te winnen uit zee.
  • David Hermans

    4 jaar geleden
    Al de mensen die zo enthousiast zijn over dit feit vergeten blijkbaar welke gigantische hoeveelheid energie er nodig is voor ontziltingsprocessen. Daarnaast heb je ook nog een giga hoeveelheid restafval zoals pekelwater dat bij ongebreideld terug lozen in zee, kwetsbare ecosystemen in gevaar kan brengen. Maar wanneer windmolens op zee gebruikt worden als energiebron is er wel veel mogelijk natuurlijk.
  • Marc Rottiers

    4 jaar geleden
    Klimaatopwarming! Smeltende Noordpool! Stijgende zeespiegel! De oplossing,zeewater ontzouten en drinkbaar maken.Weg zijn de problemen.Dalende zeespiegel en steeds genoeg drinkbaar kraantjeswater,ook tijdens droge periodes.Top.