Direct naar artikelinhoud
Australië

Gevonden menselijke resten in Byron Bay zijn ‘zeer waarschijnlijk’ niet van vermiste Théo Hayez (18)

Gevonden menselijke resten in Byron Bay zijn ‘zeer waarschijnlijk’ niet van vermiste Théo Hayez (18)
Beeld BELGA

Op een strand in het Australische Byron Bay is bij de zoektocht naar een vermiste vrouw een skelet gevonden. Volgens de politie van deelstaat New South Wales is het echter zeer onwaarschijnlijk dat het om de stoffelijke resten van de vermiste Belg Théo Hayez gaat.

De Australische politie deed de lugubere ontdekking woensdag tijdens een zoekactie naar een 42-jarige vrouw die sinds oktober 2019 vermist is. Een viertal maanden eerder verdween in dezelfde Australische kustplaats ook de Belg Théo Hayez (18), van wie tot nu toe geen spoor is.

Maar de politie van New South Wales laat nu weten dat het “zeer onwaarschijnlijk” is dat het om de stoffelijke resten van Hayez gaat. “We gaan daar niet van uit.”

Het is momenteel ook nog te vroeg om te bepalen of het om de resten van een man of vrouw gaat, voegt de politie ook nog toe. Het kan nog dagen of weken duren eer het forensisch onderzoek dat bepaalt.

Hayez raakte eind mei 2019 vermist in de kustplaats op zowat 140 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Canberra. De toen 18-jarige uit Overijse was eind 2018 naar Australië gereisd en zou begin juni 2019 terugkeren naar België. Hij werd voor het laatst gezien op de avond van 31 mei 2019 in Byron Bay. De dag nadien werd het signaal van zijn telefoon opgepikt bij de lokale vuurtoren.