BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Geen royale vakantie voor koning Filip en Mathilde deze zomer: “Maar als je een luxueus Center Parcs in eigen tuin hebt, is dat toch iets makkelijker”

RoyaltyIn tegenstelling tot zijn voorgangers bezit koning Filip (60) geen vakantiehuis in het buitenland. En een eigen motorjacht, zoals zijn vader Albert (86) en zijn oom Boudewijn, heeft hij ook al niet. Toch hoeft het koninklijke gezin zich deze vakantie niet te vervelen, zelfs niet als ze het goede voorbeeld willen geven door in eigen land te blijven, zo schrijft weekblad Story deze week. 

9 reacties

  • Conny De Groote

    4 jaar geleden
    Graag het systeem zoals in Nederland; gedaan met dotaties voor die ganse familie.
  • fabrice Hubaut

    4 jaar geleden
    Ik ga ook niet met vakantie, dit jaar, eenvoudig, 2020 is te belangrijk om het niet uit te doen.
  • Guido Pintens

    4 jaar geleden
    weer gemakkelijk om af te geven op wat onze koninklijke familie kan doen. Ipv daar op af te geven zouden de criticasters beter eens zien wat supersterren (cinema), topvoetballers en multimiljardairs doen met hun geld. Bij hen betekent deze "luxe" van ons koningshuis niks. Die superrijken tappen uit véél meer gouden vaatjes. Van extreem dure superjachten tot extreem dure privéjets om op vakantie te gaan, en daar blijft het bijlange niet bij. Zoek het maar op wat dié allemaal verbrassen!
  • eli bosch

    4 jaar geleden
    Een mens vraagt zich af waarom het gewone volkske dan nog zijn rekeningen moet blijven betalen? Ik ga mij richten tot het Hof Rechten van de Mens want alle Belgen gelijk voor de Wet.
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    De dotatie zouden enkel en allen voor Flipke moeten en niet voor de rest. Het is slim gezien om Albert de titel van koning te laten houden, dan krijgt hij nog steeds veel te veel dotatie. Maar ja, de gewone man zal alles wel betalen, hé Flip