Het eerste exemplaar werd door Vincent Van Hecke, CEO van de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM), overhandigd aan de Antwerpse schepen van Sport Peter Wouters (N-VA).  © Patrick De Roo

Herdenkingsmunt voor Antwerpse Olympische Spelen: slechts 50.000 stuks verkrijgbaar

Antwerpen -

De Olympische Spelen, die honderd jaar geleden plaatsvonden in Antwerpen, hebben een herdenkingsmunt. De Koninklijke Munt van België presenteerde donderdag de nieuwe 2,5 euromunt ‘100 jaar Olympische Spelen Antwerpen’.

De 2,5 euromunt ‘100 jaar Olympische Spelen Antwerpen’ wordt ter ere van het eeuwfeest van het sportevenement uitgegeven. De munt verschijnt in een maximale oplage van vijftigduizend stuks. Er zijn twee versies: in reliëf en met kleuraccent.

Op beide versies prijkt op de voorzijde een atletisch gebouwde discuswerper met daarnaast het Olympisch Stadion in Antwerpen waarop de Belgische vlag wappert. Bij de helft van de oplage is de vlag ingekleurd.

Het eerste exemplaar werd aan het MAS door Vincent Van Hecke, CEO van de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM), overhandigd aan de Antwerpse schepen van Sport Peter Wouters (N-VA). In het MAS loopt momenteel een tentoonstelling over de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen.

De nieuwe 2,5 euromunt is een geldig betaalmiddel, maar zal niet in het reguliere betalingsverkeer verschijnen. Muntverzamelaars en sportfans kunnen de munt bestellen via de website. pvdp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER