Minister van Begroting David Clarinval.
Volledig scherm
Minister van Begroting David Clarinval. © BELGA

Begrotingstekort stijgt naar 52,8 miljard euro

Door de coronacrisis zal het begrotingstekort dit jaar oplopen tot 52,8 miljard euro of 12,3 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat zegt federaal minister van Begroting David Clarinval (MR) op basis van het rapport van het monitoringcomité, een groep topambtenaren die begrotingsramingen opmaakt.

88 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Het geld wordt door deuren en vensters buiten gegooid. Een zelfstandige die twee maanden niet mocht werken wegens Corona kreeg 13.000 euro op haar rekening gestort. Zij zegt zelf in haar loopbaan nog nooit niet zoveel te hebben verdiend. Zijn dat dan bruto bedragen en komt de kater dan na de afrekening van de belastingen en RSZ volgend jaar. Zij weet het zelf niet.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Aan al die van mening zijn mensen hun spaargeld af te pakken wel zij blij dat die er nog zijn en verdienen eigenlijk een dikke toeslag want die hebben zich voor alles voorzie,leven niet van maatschappij ,zorgen ervoor dat ze op hun oude dag het rusthuis betalen.Zij die zoiets ijveren zijn veelal de losbollen die er alles doordraaien maar zich niet voorzien op een tegenslag,bij deze corona meer dan duidelijk als je al met 4000 a 6000€ niet kan rooien zoals we hier konden lezen,leer sparen.
  • Françoise Dupont

    4 jaar geleden
    zal nog verdrievoudigen ...
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    @De Cloedt en Biot: Beter eerst de cijfers bekijken alvorens over een neoliberaal beleid te spreken. Op 15 jaar tijd steeg het overheidsbeslag van 45 naar 55%. Gevolg van sterk stijgende sociale uitgaven en personeel. Dat is dus een socialistisch beleid. Die cijfers begrijpen niet de coronaepidemie.
  • Angelo ledda

    4 jaar geleden
    is dat met de 14 miljard tekort van de nva ?