©  AFP

Jorge Jesus verbreekt ondanks succes in Brazilië contract om oude liefde Benfica uit de nood te helpen

Bron: BELGA

De Portugese coach Jorge Jesus verlaat het Braziliaanse Flamengo voor een terugkeer naar oude liefde Benfica. Beide clubs bevestigden vrijdagavond het nieuws.

Bij Flamengo verlengde de 65-jarige Jorge Jesus, die met de club de Braziliaanse titel en Copa Libertadores won, zijn contract recent nog tot medio 2021. De Braziliaanse topclub gaf aan het vertrek van haar coach te betreuren, maar respecteert zijn persoonlijke beslissing.

Benfica is in Portugal op de sukkel en sinds het ontslag van Bruno Lage eind vorige maand op zoek naar een nieuwe trainer. Interim-trainer Nelson Verissimo doet het seizoen, waarin ze de titel aan Porto moesten laten, nog uit. Voor volgend seizoen werd een akkoord bereikt met Jesus. Het clubicoon zou volgens verschillende mediaberichten een contract voor drie jaar ondertekenen in Lissabon met een jaarsalaris van drie miljoen euro.

Jorge Jesus was tussen 2009 en 2015 coach bij Benfica en had er onder meer Axel Witsel nog onder zijn hoede. Met de club uit de Portugese hoofdstad pakte hij drie landstitels.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer