Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. 61 procent méér nieuwe coronagevallen, ook hospitalisaties dalen niet meer

Er worden gemiddeld weer 142,9 (of afgerond 143) besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met 61 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Het is al de elfde stijging op rij en opnieuw de hoogste. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt licht. Dat blijkt uit de update in het dashboard van Sciensano.

18 reacties

  • Peter Van de Velde

    4 jaar geleden
    Horeca vrij goed in orde met de maatregelen, enkel het sanitair gedeelte, ook het belangrijkste, op verschillende plaatsen niet in orde. Gebruik nooit contactloze handdrogers, deze blazen alles wat maar kan circuleren in elke hoek van deze kleine ruimtes! Zou beter zijn gewoon als vroeger handen wassen en dán handen extra met gel ontsmetten. Bij overtredingen zou men beter aangifte doen, dan kennen ze al gevaarlijke locaties ipv contacttracing.
  • Danny Vanden Broucke

    4 jaar geleden
    Met mondmasker buiten zal dat veel Verbeteren
  • Frankie A S Goethals

    4 jaar geleden
    De regering heeft beslist om het virus een document te bezorgen om het grondgebied te verlaten. Zo doen ze met alles waar ze geen antwoord op hebben. Het probleem is daarmee opgelost. Ze zijn zeer tevreden met hun oplossing en vragen aan de bevolking om het illegale virus niet te helpen.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Als we deze 61% 4 weken aanhouden en doorrekenen zitten we binnen een maand gemiddeld aan 950 besmettingen per dag. Op 23 april zaten we ook aan ongeveer 950 besmettingen maar dan in dalende lijn. Nog markant is dat we op diezelfde 23 april dan ook 211 ziekenhuisopnames hadden en 175 sterfgevallen. We moeten bewuster bezorgder zijn over dit virus en leven met dit virus.
  • Danny Gijs

    4 jaar geleden
    Ze hebben vandaag beslist om niet te beslissen. Amateurisme ten top. Waarom kom je dan samen? Om gezellig te eten op de kosten van de belastingbetaler.