Themabeeld. ©  RR

Bestuurder met rijverbod geflitst aan 108 kilometer per uur

Duffel, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver -

De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) heeft tijdens het weekend bij snelheidscontroles in Duffel, Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver 63 chauffeurs op de bon gezwierd. Een snelheidsduivel had zelfs een rijverbod. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.

ldn, tdk

In totaal werden tijdens de controles, zaterdagavond en de daaropvolgende nacht, 943 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Meer dan de helft daarvan reed voorbij de controlepost op de Mechelsebaan in Duffel. De 21 chauffeurs reden er allemaal sneller dan de maximale toegelaten snelheid van 70 kilometer per uur. Een van hen klokte af op een topsnelheid van 111 kilometer per uur. Het voertuig was niet ingeschreven, niet verzekerd en had geen geldig schouwingsbewijs. De politiemensen namen het in beslag.

Een andere bestuurder zijn rijbewijs, die het gaspedaal aan 108 kilometer per uur indrukte, lag nog bij de politierechter wegens een rijverbod. Zijn auto werd geïmmobiliseerd.

Geflitst met voorlopig rijbewijs

In de bebouwde kom (maximaal 50) op de Rijmenamseweg in Bonheiden gingen twintig bestuurders in de fout. De hoogst gemeten snelheid was 73 kilometer per uur. “Een van de bestuurders reed onder invloed van cannabis en had een voorlopig rijbewijs. Daarmee mag je tijdens een weekendnacht niet rijden. Bijgevolg werd zijn voertuig in beslag genomen”, klinkt het bij de politie-inspecteurs. Ze betrapten ook een fietser die zonder handen reed en aan het gsm’en was. Dat kost hem een proces-verbaal.

Op gewestweg R6 in Sint-Katelijne-Waver, waar maximaal 70 kilometer per uur mag gereden worden, gingen 22 chauffeurs in de fout. Drie bestuurders drukten het gaspedaal in tot 101, 103 en 105 kilometer per uur. Ze mogen zich binnenkort allemaal aan een proces-verbaal in de brievenbus verwachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER