Gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen klimt boven de 150

Een man ondergaat een coronatest. ©  REUTERS

thumbnail: Een man ondergaat een coronatest. 
thumbnail:

Het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen bedroeg in de week tot 16 juli 154,1 per dag. Dat is een stijging van 65,7 procent in vergelijking met een week eerder. Het gaat om de dertiende stijging op rij.

wle

Dat blijkt uit de cijfers die het wetenschappelijke instituut Sciensano maandag heeft gerapporteerd. Er zijn sinds de vorige update van zondag 187 nieuwe besmettingen gemeld, wat het totaal op 63.893 brengt.

Voor het gemiddelde worden de gegevens van de laatste drie dagen niet meegeteld, omdat die in de praktijk vaak nog niet volledig zijn. Maar daardoor hinken de gemiddelden wat achterop.

Ook de komende dagen wordt nog een verdere stijging verwacht. Het is op basis van de data van de voorbije dagen nu al zeker dat het gemiddelde tot zo’n 160 klimt, maar omdat de gegevens nog moeten worden aangevuld, zal dat wellicht nog hoger zijn.

Sciensano geeft op maandag geen cijfers over het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens. Pas dinsdag wordt duidelijk welke kant het met die gemiddelden uit gaat. De meest recente cijfers dateren van zaterdag, en die wezen wel nog op een daling van het aantal overlijdens per dag, maar een lichte stijging van het aantal ziekenhuisopnames.