Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © VTM NIEUWS

Bart De Wever over vorming regering: “Ik denk dat dit de enige oplossing nog is, zo niet zal er geen oplossing komen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette kregen gisteren van de koning de opdracht om een regering te vormen “met een brede meerderheid in het parlement”. Bart De Wever vertelt aan VTM NIEUWS dat hij die opdracht samen met Magnette in volledige discretie gaat opnemen: “Ik denk dat dit de enige oplossing nog is, zo niet zal er geen oplossing komen”, luidt het.

96 reacties

  • herman huyben

    4 jaar geleden
    Als de oplossing van De Wever moet komen, kunnen we nog wachten tot Sint-Juttemis..
  • peter vermaelen

    4 jaar geleden
    De echte doorbraak was de Europese Corona top om extra geld per land beschikbaar te stellen. Zo krijgt Magnette zijn geld voor Wallonië op een presenteerblaadje en BDW krijgt in ruil dan zijn staatshervorming. Win-Win. It is all about the money.
  • ward Dewinter

    4 jaar geleden
    Hopelijk zal de samenwerking NV-a en PS leiden tot een meer sociale regering dan de laatste die we gekend hebben.Zonder de PS zou de liberale trend van de laatste jaren gecombineerd met de corona crisis een bloedbad veroorzaken bij de lagere inkomens en de zwakkeren in ons land .PS en SP-a samen in de regering !Een menselijker federaal beleid als tegengewicht voor de Vlaamse ultra-liberale lijn !
  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Zolang er geen democratie is doordat er partijen uitgesloten worden en dus een groot deel van het volk, zal er ook altijd blijvend geklaagd worden tot spijt...
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Sp.a-voorzitter Conner Rousseau heeft zijn bemiddelingsrol uitstekend gespeeld, want verkiezingen zou de N-VA uiterst slecht uitkomen. Maar verwacht alleszins geen grote communautaire hervormingen, want de liberalen gaan hier zo goed als zeker een stokje voor steken.