Stichter en CEO Adrien Roose ontwikkelde de Cowboy-fiets helemaal van nul. "We hebben eerst een goede app gebouwd en pas dán een fiets ontworpen met een strak design."
Volledig scherm
PREMIUM
Stichter en CEO Adrien Roose ontwikkelde de Cowboy-fiets helemaal van nul. "We hebben eerst een goede app gebouwd en pas dán een fiets ontworpen met een strak design." © Photo News

E-bikes gaan gewone fietsen volledig vervangen

Het is heerlijk fietsen met stevige wind in de rug. De Belgische e-bikeproducent Cowboy haalde zopas met een vingerknip 23 miljoen euro op bij investeerders. Steun die volgens CEO Adrien Roose (32) de start-up toelaat de volgende jaren stevig te demarreren. "E-bikes gaan gewone fietsen volledig vervangen."

14 reacties

  • Chris Verberne

    2 jaar geleden
    Zelf rijd ik zowel met een ebike (Trek District) en een gewone fiets uit 1976. De ebike gebruik ik vooral voor lange afstanden. Het is een mooi vervoermiddel als je rekening houd met normale fietsers die trager zijn. Steek voorbij wanneer het veilig is, vertraag wanneer je een onzeker iemand voor je hebt en vooral... blijf hoffelijk. Geef ook eens je voorrang af en blijf vriendelijk wanneer anderen fouten maken. Met wederzijds respect maakt het niet uit met welke fiets je ook rijdt.
  • Johan De Cauwer

    4 jaar geleden
    Een fietser gebruikt de versnellingen wel. Mogelijk niet alle versnellingen, maar met tegenwind of bergop ga je trager en schakel je, bergaf met wind in de rug ga je sneller en doe je dat ook. En overigens doe ik dat met mijn elektrische fiets ook. Die heeft geen app, natuurlijk. Ook niet als ik dronken van een café zou terugkomen...
  • lutgarde verijke

    4 jaar geleden
    Ik ben 58 en weiger om zolang mijn benen bewegen met een e Bike te rijden!
  • Mathias Van Herck

    4 jaar geleden
    Er zijn al zoveel elektrische fietsen en deze is wel een beetje kaal. Geen plaats voor zakken. Mooi initiatief maar weer de zoveelste e-bike.
  • Dick DECOCK

    4 jaar geleden
    Als er velen eentje kopen wordt dat weeral ideale melkkoe bij voor staat en verzekeraars.