Themabeeld. ©  Photo News

Ook bubbel van scoutskamp uit Mol naar huis wegens mogelijke besmetting: “Situatie heel goed aangepakt”

Het zomerkamp van de kapoenen en kabouters van de Scouts en Gidsen van Mol-Ezaart is woensdagavond abrupt geëindigd. Een van de jeugdleidsters vertoonde ziekteverschijnselen, die wezen op een coronabesmetting. Een eerste test gaf een negatief resultaat, maar het kamp werd toch preventief gestaakt voor de hele bubbel. De ouders haalden woensdagavond de betrokken kinderen op in Oud-Turnhout.

Annelies Frederickx
Bron: BELGA

Voor de kapoenen en kabouters van de Scouts en Gidsen van Mol-Ezaart is het zomerkamp preventief stopgezet. Woensdagochtend vertoonde een jeugdleidster coronasymptomen, waarna zij meteen in een quarantainetent werd gelegd. De leidsters onderging een coronatest, waarvan het resultaat negatief was. Omdat sneltests vaak een ‘vals’ negatief resultaat kunnen opleveren, werd een tweede staal afgenomen. In afwachting van dat resultaat werd het zomerkamp voor de kapoenen en de kabouters evenwel, in samenspraak met medische specialisten, de FOD Volksgezondheid en het gemeentebestuur, preventief gestaakt.

“Ik heb woensdag in de vroege avond overlegd met de hoofdleidster en meteen bleek, dat de situatie heel goed was aangepakt”, stelt burgemeester Wim Caeyers (CD&V). “Het was heel belangrijk om de juiste procedure te volgen en dat is gebeurd. Alle betrokkenen hebben zich heel verantwoordelijk gedragen en dat verdient zeker een pluim. De betrokken leidster werd woensdagmorgen meteen gescheiden van de groep en er werd een arts gecontacteerd. De eerste sneltest gaf een negatief resultaat aan, maar volgens de medische specialisten vertoonde de leidster zoveel tekenen die wezen op een coronabesmetting, dat we het zeker voor het onzekere moesten nemen.”

Eén van zes bubbels

Gelukkig ging het slechts om een van de zes bubbels en konden de overige vijf bubbels hun kamp gewoon voortzetten. “De ouders van de kinderen uit de betrokken bubbel werden meteen gecontacteerd. Vanuit de gemeente bezorgden we hen een brief met de nodige info. De kinderen nemen allemaal contact op met hun huisarts en ondergaan vandaag nog een coronatest. Hopelijk vallen die resultaten mee en blijft de besmetting beperkt. Ik blijf alvast in verbinding staan met het kamp.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus