Maggie De Block (Open Vld)
Volledig scherm
Maggie De Block (Open Vld) © BELGA

Op reis deze zomer? “Verplicht elektronisch formulier invullen 48 uur voor thuiskomst”

Veel Belgen trekken deze zomer massaal naar zomerse bestemmingen in het buitenland. Op de Veiligheidsraad werd beslist om alle reizigers in kaart te brengen door hen een formulier te laten invullen: “48 uur voor thuiskomst moet er elektronisch een formulier worden ingevuld, met wie en naar waar u bent geweest”, luidt het. Het digitale formulier - het Passenger Locator Form - zal vanaf 1 augustus verplicht worden.

84 reacties

  • Aico Van Grembergen

    4 jaar geleden
    We zijn vandaag 27 juli. De zomervakantie is dus voor de helft voorbij. Goed op tijd! Wat zijn wij onnozel geweest om onze vakantie om te boeken naar volgend jaar.
  • Geert Vlietinck

    4 jaar geleden
    Wat zeiden onze politiekers en virologen ook weer neem vakantie in eigen land weer een blunder het is veiliger in sommige buurlanden dan bij ons!
  • Bruno Huysveld

    4 jaar geleden
    Beste mensen.. Geniet van jullie oranje zone.. Ik geniet momenteel van een welverdiende vakantie in een gele zone.. Zonnige groetjes..
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Het gezond verstand zou moeten zeggen: Verboden op verlof te gaan vanaf nu, sluit de grenzen, verklein de bubbels, cafés dicht om 11.00u. Begin daar al maar eens mee.
  • jos duriau

    4 jaar geleden
    De enige goede oplossing is ga niet op reis naar het buitenland en al zeker niet met het vliegtuig , neem uw vakantie in eigen land en respecteer dan de regels en blijf zoveel mogelijk thuis en organizeer geen feestjes , dat kan later wel dubbel en dik ingehaald worden , efkes op de tanden bijten is toch niet zo moeilijk.