Midden juli was het nog over de koppen lopen op de zeedijk van Oostende.
Volledig scherm
Midden juli was het nog over de koppen lopen op de zeedijk van Oostende. © TVA

Gouverneur verplicht mondmaskers op zeedijk in elke kustgemeente: wat als je een ijsje wil eten?

Mondmaskers zijn vanaf zaterdag verplicht op de zeedijk in elke kustgemeente. Dat heeft waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens beslist na een videoconferentie met de kustburgemeesters. “Ik wil vooral uniformiteit”, zegt Martens. En wat als je een ijsje wil eten? “Er is een uitzondering opgenomen in het gouverneursbesluit. De tijd die je nodig hebt om een ijsje te eten, mag je het mondmasker afzetten.”

32 reacties

  • Patrick vincke

    4 jaar geleden
    Ik mijd de grote massa’s en waar er niet veel mensen op een terras zitten zou ik dan wel iets drinken of eten
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Met dank aan het hele circus van toeristische sector om jullie economie te redden ten koste van gezondheid en mensenlevens. Dit hele circus is kunstmatig had niet moeten zijn, als we met zijn allen met gezond verstand hadden begrepen, dat reizen dit jaar niet opportuun was.
  • leen hanssens

    4 jaar geleden
    Een héél goede gouverneur. Nog beter zou zijn van thuis te blijven.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Waar is de discipline naartoe? De economie laten draaien is belangrijk maar hoe meer die zal draaien hoe sneller die terug zal toegaan. In het begin van de lockdown was er niet voorzien om zo snel op de dijk ijsjes te eten en nu lijkt het de normaalste zaak van de wereld. Niet alleen politici zijn wereldvreemd of hebben bepaalde consumenten hun "vlooien" overgenomen?
  • Marc Seys

    4 jaar geleden
    de vraag wat je moet doen als je een ijsje wilt eten...gewoon je mondmasker even afzetten natuurlijk. Waar zijn we mee bezig. Dergelijke domme vragen, wie houdt zich daar mee bezig?? Volg gewoon de opgelegde regels en gebruik je gezond verstand als je dat al hebt..